"Бритиш ервејз" отказао све данашње летове са лондонских аеродрома

Британска авио-компанија "Бритиш ервејз" саопштила да је прекид у снабдевању струјом разлог за пад система информационих технологија(ИТ), због којег су сви данашњи летови ове компаније са главних лондонских аеродрома "Хитроу" и "Гетвик" отказани.

Разлог за пад система информационих технологија (ИТ) Бритиш ервејза је прекид у снабдевању струјом, саопштила је ова авио-компанија.

"Верујемо да је узрок прекид у снабдевању струјом и немамо доказе да је реч о сајбер нападу", рекао је Алекс Круз, директор Бритиш ервејза у видео-поруци на Твитеру, преноси Ројтерс.

Изразио је жаљење због непријатности коју је доживело хиљаде путника услед отказивања летова.

"Бритиш ервејз" је претходно навео да су отказани сви летови планирани до седам сати вечерас због компјутерског проблема на глобалном нивоу.

"Имали смо велики пад система информационих технологија (ИТ) који изазива тешке сметње нашим ваздухопловним операцијама широм света", стоји у саопштењу "Бритиш ервејза".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво