Папа осудио експлоатацију радника

Поглавар Римокатоличке цркве папа Фрања осудио је оне који експлоатишу своје раднике у глобализацији светске привреде и истакао значај рада који људима даје осећај достојанства.

Приликом посете фабрици челика у Ђенови, папа Фрања је окупљеним радницима говорио о разлици између добрих предузетника и шпекуланата који се не потресају када отпуштају раднике у потрази за профитом, преноси АП.

Како се наводи, око 3.500 људи се у радничким оделима окупило да слуша папу, а многи међу њима носили су заштитне кациге.

"Болест привреде је поступно преображавање предузетника у шпекуланте. Шпекуланти не воле свој посао, не воле раднике, већ само гледају на посао и раднике као средство за прављење профита", рекао је папа.

Истовремено, он је осудио оне који тврде да радници обављају своје послове само због пара уз коментар да та претпоставка "негира достојанство рада".

Након посете фабрици, папа Фрања се сусрео са бискупима, свештеницима и часним сестрама у катедрали Сан Лоренцо, а планирано је и да се у току дана сусретне са сиромашнима, бескућницима, избеглицама и затвореницима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво