Напад на екстремисте на Филипинима, цивили носе беле заставе

Авиони филипинске војске гађали су позиције екстремиста на југу земље, како би преузели контролу над Маравијем који држе наоружани припадници групе повезане са Исламском државом.

Како се наводи, цивили који су остали у граду, машу белим заставама са прозора кућа како би показали да нису борци, преноси АП.

Према речима портпарола војске, владине снаге се труде да очисте град од екстремиста.

Марави, у коме живи око 200.000 становника, од уторка је под окупацијом екстремиста под вођством Иснилона Хапилона, који је на листи најтраженијих екстремиста.

Иснилон је побегао, а борци који су му лојални преузели су делове града, при чему су спаљивали грађевине и узимали таоце.

На југу земље, председник државе Родриго Дутерте прогласио је ванредно стање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи