Дутерте се "шали": Војницима дозвола да силују до три жене

Филипински председник Родриго Дутерте се "нашалио" да војници у тој земљи могу да силују до три жене ако желе, док је припаднике војске уверавао да их у потпуности подржава у складу са ратним стањем који је увео на филипинском острву Минданао, преноси АФП.

Агенција наводи да је Дутерте, којег назива "особом склоном псовкама примереним улици", то изјавио током говора у војној бази који је имао за циљ подизање духа трупама суоченим са, како је Дутерте оценио, све брже растућом претњом исламистичког тероризма.

"За ово ратно стање и све његове последице ја и само ја ћу бити одговоран. Ви само радите свој посао. Ја ћу да се бавим осталим. Ја ћу да идем у затвор уместо вас. Ако силујете три (жене), рећи ћу да сам ја то урадио", рекао је председник Филипина.

АФП подсећа да је Дутерте у уторак увео ратно стање на целом подручју острва Минданао, на југу земље, као одговор екстремистима који су вршили злочине у истоименом граду и махали заставама Исламске државе.

Дутерте је навео да су исламисти планирали основање калифата широм тог дела Филипина и да је једини начин за њихово уништење било увођење ратног стања.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво