Хјуман рајтс воч: Чеченски званичници понижавали геј затворенике

Организација за заштиту људских права Хјуман рајтс воч саопштила је у новом извештају да су високи званичници руске републике Чеченије посећивали објекте у којима су, према наводима жртава, хомосексуалци били противправно затворени и мучени.

Угледни руски лист Новаја газета објавио је у априлу да је чеченска полиција ухапсила више од 100 мушкараца за које верује да су хомосексуалци и да је најмање тројицу њих убила.

Новинари Асошијeтед преса разговарали су после тога са две жртве наводног обрачуна чеченских власти с хомосексуалцима и обојица су потврдила наводе руског листа.

Чеченски званичници негирали су прогањање хомосексуалаца после медијских навода, а руски федерални истражитељи послати су у Чеченију да истраже случај.

У данас објављеном извештају Хјуман рајтс воч наводи да је у првој недељи априла било прогона хомосексуалаца у Чеченији и да је шест бивших затвореника изјавило да су чеченски званичници, укључујући и два висока, посећивали неформалне затворе и понижавали ухапшене.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара