Филипинска војска послала тенкове у Марави

Филипинска војска је на тенковима ушла у град Марави на југу земље где су побуњеници повезани с Исламском државом претходно палили зграде, отели више од 10 људи и истакли црне заставе те терористичке организације.

Више хиљада људи побегло јутрос из Маравија, док се црни дим уздизао изнад града.

Најмање 21 особа је погинула у сукобима који су избили у уторак вече, када је војска упала у скровиште терориста у Маравију, у којем живи 200.000 већински муслиманских становника.

Операција је пропала када су екстремисти позвали појачање и затим заузели градску већницу, болницу, затвор и запалили католичку цркву, колеџ и неколико кућа.

Председник Родриго Дутерте је због сукоба прекинуо посету Русији и увео војну управу на јужном острву Миндана, најавивши да би могао да је уведе и у целој земљи.

То му омогућава да користи војску за хапшења и претраге.

Побуњеници су заробили свештеника, 10 верника и три радника у цркви, а шефу локалне полиције су одсекли главу када су заузели један контролни пункт.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво