Појачане мере безбедности у Берлину

Берлинска полиција појачала је мере безбедности у том граду у припремама за велике догађаје у немачкој престоници, неколико дана после трагичног напада у Манчестеру.

Очекује се да ће око милион људи, укључујући и бившег председника САД Барака Обаму, присуствовати окупљању које почиње у среду са члановима немачке протестантске цркве у знак обележавања 500-годишњице реформације, јавља АП.

Обама би у четвртак требало да учествује на подијум дискусији са немачком канцеларком Ангелом Меркел у близини Бранденбуршке капије.

Немачки фудбалски куп такође ће се одиграти у Берлину у суботу, што ће привући на десетине хиљада навијача.

Највиши званичник немачке службе безбедности Андреас Гајзел рекао је за јавни сервис РББ-инфо радио да власти верују да постоји висок ниво опасности, али да нема конкретних индиција да се планира напад, преносе агенције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво