Трамп: Ким Џонг Ун – луд човек са нуклеарним оружјем

Објављен транскрипт разговора Доналда Трампа и Родрига Дутертеа. Амерички председник је упитао филипинског колегу да ли он мисли да је Ким Џонг Ун стабилна или нестабилна личност, на шта је Дутерте одговорио да ум њиховог севернокорејског колеге "не функционише и да би он могао да полуди у једном тренутку".

Председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп рекао је у телефонском разговору са председником Филипина Родригом Дутертеом да је севернокорејски лидер Ким Џонг Ун "лудак који има нуклеарно оружје".

Према транскрипту разговора, који су објавили амерички медији, Трамп је рекао Дутертеу да му се стога не сме дозволити да се понаша како хоће, пренео је АФП.

"Ми имамо велику оружану моћ, 20 пута већу него он, али не желимо да је употребимо", рекао је Трамп, наводећи да је Пентагон у корејско подручје упутио две нуклеарне подморнице прошлог месеца.

Трамп је, такође, питао Дутертеа шта он мисли да ли је Ким Џонг Ун стабилна или нестабилна личност, на шта је филипински лидер одговорио да ум њиховог севернокорејског колеге "не функционише и да би он могао да полуди у једном тренутку".

"Ким има у својим рукама опасну играчку, која би могла да створи велику агонију целокупном човечанству", рекао је Дутерте.

Трамп је, међутим, рекао да су недавна ракетна тестирања пропала и истакао: "Све његове ракете падају. То је добра вест".

Он је, такође, затражио од флипинског лидера да позове председника Кине Сија Ђипинга да изврши притисак на севернокорјеског лидера.

Бела кућа је окарактерисала разговор који је Трамп имао са Ким Џонг Уном 29. априла као веома "пријатељски", а амерички председник је неколико дана након тог разговора јавно изјавио да би био почаствован да се састане са Кимом, наводи АФП и додаје да је Трамп сада променио свој став према севернокорејском вођи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара