Мадуро предузео кораке за измену устава

Председник Венецуеле Николас Мадуро формално је предузео кораке за измену устава пркосећи противницима који га оптужују да се грчевито држи за власт у време политичке кризе у земљи, током које су погинуле 53 особе.

На митингу, пред хиљадама присталица, Мадуро је потписао документ којим се формално утврђују услови за избор чланова "уставотворне скупштине", која ће бити задужена да сачини нацрт новог устава.

Опозиција окривљује Мадура за економску кризу у земљи, која је довела до несташице хране и лекова.

Оптужује га и да планира да "уставотворну скупштину" испуни својим присталицама, преноси АФП.

Мадуро је раније позивао на доношење новог устава, који би написало "народно тело", чиме би се заобишао Конгрес састављен од опозиционих странака.

Оптужио је опозиционе демонстранте да су у суботу, 50. дана антивладиних протеста, запалили и изболи владиног присталицу у Каракасу.

Демонстранти, који се окупљају већ седам недеља широм Венецуеле, траже да Мадуро поднесе оставку и распише изборе, оптужујући владе Мадура и његовог претходника Уга Чавеса за лоше управљање економијом.

Економија Венецуеле је ослабљена, уз инфлацију за коју се очекује да ће ове године достићи чак 700 одсто, док је криминал распрострањен, наводи Би-Би-Си.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи