Трамп продаје стратешке резерве нафте да попуни буџет

Бела кућа планира да прода половину националних стратешких резерви нафте (СПР) како би срезала јавни дуг, у оквиру серије измена предложених ради промене улоге федералне владе на енергетским тржиштима, јавља агенција "Блумберг".

Првим предлогом буџета америчког председника Доналда Трампа, који је делимично представљен у понедељак, предвиђено је прикупљање 500 милиона долара у фискалној 2018. години од продаје нафте из националних стратешких резерви, и чак 16,6 милијарди долара од продаје нафте у наредној деценији.

Предлогом се, такође, позива на повећање државних прихода тиме што би се омогућило бушење у Арктичком националном резервату дивље природе.

Међутим, председнички предлог буџета, како наводи њујоршка агенција, обично претрпи значајне измене у Конгресу, али барем пружа увид у приоритете Беле куће.

Америчке Стратешке резерве нафте (СПР) тренутно садрже 687,7 милиона барела нафте на одређеним локацијама у Тексасу и Луизијани, а омогућавају брзу прерасподелу тог енергента у случају природних катастрофа или непланираних несрећних случајева, наводи се на сајту америчког Министарства за енергетику.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво