Косачев: Понуда о противтерористичкој коалицији још на столу

Европа би требало да се врати сарадњи са Русијом у борби против тероризма, рекао је председник Комитета за међународне односе Савета руске федерације Константин Косачев додајући да је предлог Москве да се оформи противтерористичка коалиција и даље у понуди, јавља Тас.

Косачев је то рекао поводом експлозије која се догодила у Манчестеру у понедељак након концерта поп певачице Аријане Гранде када је погинуло најмање 22 особе а рањено је 59 особа, преноси Тас.

Власти су ову експлозију окарактерисале као терористички напад.

"Не мислим да би требало да наглашавамо грешке британских безбедносних служби тренутно, то ћемо радити у прикладно време. Нико није успео да смисли метод да спречи терористичке нападе. Само је један начин да победимо тероризам - то је да почнемо да га савладавамо", навео је Косачев путем Фејсбука.

Према његови речима, борба против тероризма требало би да буде изведена корак по корак, "удруженим и добро координисаним напорима".

"Веома бих волео да верујем да ће након још једне трагедије која је уздрмала Уједињено Краљевство европске државе размотрити своју политику која их је довела до тога да обуставе сарадњу против тероризма са Русијом, зато што је то грешка од које наши заједнички непријатељи имају користи", истакао је Косачев.

Он је навео и да је време да се схвати да није сиријски председник Башар ал Асад иза експлозија које су продрмале Европу, није Кремљ, нити Техеран ни Вашингтон.

"Наш предлог да успоставимо противтерористичку коалицију је и даље на столу и увек ће важити", нагласио је Косачев и изразио саучешће породицама и пријатељима жртава експлозије у Манчестеру.

Руски председник Владимир Путин изјавио је саучешће британској премијерки Терези Меј, а према саопштењу прес службе Кремља, он је оштро осудио "циничан и нељудски злочин" и "потврдио спремност да ојача билатералну противтерористичку сарадњу са британским колегама као и интеракцију на међународној позорници".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво