Инцидент на граници две Кореје, хици упозорења јужнокорејске војске

Војска Јужне Кореје саопштила је да је испалила хице упозорења на неидентификвани летећи објекат који је дошао из правца Северне Кореје, јавља АП.

Ројтерс наводи, позивајући се на неименованог војног званичника, да војска Јужне Кореје покушава да утврди о каквом је објекту реч, као и путању његовог кретања.

Неименовани званичник рекао је за АФП да је највероватније реч о дрону.

Јужнокорејска агенција Јонхап јавља да је војска испалила у ваздух и у правцу Северне Кореје око 90 рафала из пушкомитраљеза.

Војска Јужне Кореје саопштила је да је појачала ваздушни надзор након тог инцидента, али није изнела више детаља, преноси АП.

Америчка агенција подсећа да је граница између две Кореје је најтврђа граница на свету, па повремено долази до оружаних инцидената.

У нападима за које се окривљује Пјонгјанг 2010. године погинуло је 50 грађана Јужне Кореје.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи