Немачка, разбијена банда провалника којом се управљало из Хрватске

Немачка полиција је разоткрила и највећим делом ухапсила чланове међународне банде провалника којом је управљано из Хрватске, саопштено је у Минхену.

Шеф одељења за борбу против међународних провалничких банди Рајнхолд Бергман изјавио је на конференцији за новинаре да је у Минхену досад ухапшено 20 провалника.

"Од четири особе за које се сумња да су вође банде, двојица су још почетком маја у сарадњи с хрватском полицијом ухапшена у близини Загреба", рекао је Бергман.

Том приликом је у "две виле у близини Загреба" пронађен накит и готовина у вредности од око 100.000 евра.

"Украдени новац очигледно одлази у Хрватску. Ради се о вилама у мрамору. Људи које смо тамо затекли нису запослени", додао је Бергман, пренела је Хина.

Немачки истражитељи процењују да ова група провалника има и до 500 чланова који су међусобно родбински повезани, као и да не делују само у Немачкој већ и у Белгији, Француској, Шпанији и Италији.

Бергман је навео да истражитељи полазе од тога да је ова банда за време свог боравка у Немачкој била одговорна за сваку пету провалу.

"Клан је јасно хијерархијски структуриран: на врху су у иностранству они који управљају украденом робом и који управљају акцијама, испод њих су особе које располажу становима у земљама у којима се врше провале, испод њих су логистичари који се брину за превоз а на дну су сами провалници при чему се углавном ради о малолетницама", саопштила је полиција.

Државни тужилац Ан Лајдинг говори о доброј организованости клана који се, по свему судећи, овим послом бави у више генерација.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво