Јерусалим, Палестинац убијен током Трампове посете

Палестинац је убијен пошто је покушао да убоде ножем полицајце крај Јерусалима, у време када је амерички председник Доналд Трамп обилазио град, саопштила је израелска полиција.

Портпаролка полиције Луба Самри је рекла да је нападач убијен пошто је потрчао с ножем у рукама према полицајцима у Абу Дису, палестинском граду надомак Јерусалима.

То се догодило у време посете Трампа јерусалимском Старом граду удаљеном неколико километара.

Од јесени 2015. године Палестинци су убили 42 Израелца, двоје америчких туриста и британску студенткињу, углавном у нападима ножем. У исто време погинуло је 246 Палестинаца за које Израел тврди да су углавном били нападачи.

Израелска страна сматра да су напади последица хушкања на насиље, а Палестинци верују да је то резултат пет деценија дуге окупације и изгубљене наде да ће бити створена палестинска држава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво