Трамп у Израелу: Љубав ће донети мир, САД ће помоћи

Амерички председник Доналд Трамп, који борави у посети Израелу, изјавио је да "тамо има много љубави" која ће бити од помоћи у постизању мира између Израелаца и Палестинаца и поручио да су САД спремне да помогну у мировном процесу "на сваки могући начин".

Доналд Трамп је истакао да у сваком народу а, како је рекао, "изненадило би вас да чујете који су то народи", има појединаца који желе да зауставе убиства и поручио да је било довољно беспотребног крвопролића, пренео је АП.

Трамп, ипак, није именовао ниједну државу.

Обраћајући се уочи вечере са израелским премијером Бенјамином Нетанјахуом, Трамп је изразио уверење да је могућ нов ниво партнерства у региону и да ће се то догодити.

Трамп борави у првој посети Израелу од када је ступио на председничку дужност, а он је и први председник САД који је посетио Зид плача у Јерусалиму.

Нетанјаху је раније данас изразио наду да ће Трампова посета бити "историјска прекретница" у постизању мира у региону.

Он је навео да Израел дели оданост миру са САД и да "Изреал пружа руку мира свим нашим суседима, укључујући Палестинце".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи