Марин ле Пен одустаје од идеје изласка Француске из еврозоне

Лидерка француске партије екстремне деснице Национални фронт Марин ле Пен одустаје од своје идеје да Француска треба да напусти Европску унију, рекао је главни економски стратег те партије Бернар Моно.

Ле Пен је у петак изјавила да ће њена партија започети са разматрањем свог противевропског става након што прођу парламентарни избори следећег месеца.

"Неће бити Фрегзита. Узели смо у обзир то што нам је француски народ рекао", рекао је Моно за британски Телеграф.

Моно је навео да и даље сматра да евро није технички вредан, али да нема смисла тврдоглаво инсистирати.

"Од сада ће наша политика бити да преговарамо о споразумима са ЕУ који би нам дали већу контролу над буџетом и банкарским прописима", рекао је Моно.

Марин ле Пен је изјавила да би јој било природно када би потпредседник Националног фронта Флоријан Филипо поднео оставку са место у партији уколико би напустила један од главних ставова који је бранила у току неуспеле председничке кампање: одустајање од евра.

Она је навела да би "на његов рачун" ишао његов излазак из партије и додала да његово скорашње упозорење о напуштању партије уколико се промени став о евру, није схватила као "уцену".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи