Зариф Трампу: Са Саудијцима о спречавању новог 11. септембра

Ирански министар спољних послова Мохамад Џавад Зариф саветовао је председника САД Доналда Трампа да са својим домаћинима у Саудијској Арабији, где тренутно борави, разговара о томе како спречити да се понови напад попут оног од 11. септембра 2001. године.

"Трамп мора са њима да разговара о начинима да се спречи да терористи и неверници настављају да потпирују ватру у региону и понављају инциденте попут оног од 11. септембра, који су спровели њихови спонзори у западним земљама", навео је Зариф у уводнику арапског медијског сајта Ал Араби Ал-Џадид, чије је седиште у Лондону.

Током предизборне кампање Трамп је наговестио својим присталицама да Краљевина Саудијска Арабија стоји иза напада на њујоршке Куле близнакиње, када је погинуло скоро 3.000 људи.

"Сазнаћете ко је заиста срушио Светски трговински центар, јер постоје папири који су веома поверљиви. Можда ћете сазнати да су Саудијци, то је у реду, али сазнаћете", рекао је Трамп.

Међутим, од уласка у Белу кућу, Трамп је прекинуо са оштрим коментарима у јавности и на свом налогу на Твитеру о кључном америчком савезнику и највецгем извознику нафте на свету.

Амерички председник се налази у Саудијској Арабији, на свом првом путовању у иностранству откако је ступио на дужност председника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво