Трамп: Отпустио сам шефа ФБИ, био је луд

Председник САД Доналд Трамп рекао је руским званичницима у Белој кући да је отпуштањем директора ФБИ Џејмса Комија отклонио "велики притисак" са којим се суочио због актуелне истраге о Русији и америчким председничким изборима, објавио је "Њујорк тајмс".

"Управо сам отпустио шефа ФБИ. Био је луд, прави правцати лудак. Суочио сам се са великим притиском због Русије. То је сада отклоњено", рекао је Доналд Трамп, преноси Ројтерс.

Њујорк тајмс се позива на документ у којем је сумиран састанак Доналда Трампа, а чији је садржај њујоршком дневнику прочитао неименовани амерички званичник.

Пише да се документ заснива на забелешкама начињеним унутар Овалног кабинета, а Ројтерс наводи да не може још да потврди тачност ове тврдње.

Заменик државног тужиоца САД Род Розенстајн знао је да ће Трамп да отпусти шефа ФБИ Џејмса Комија пре него што је завршио белешку у којој је изнео сопствену забринутост у вези са сада већ бившим директором ФБИ. То се наводи у изјави Розенстајна у коју је увид имао Ен-Би-Си њуз.

"Информисао сам вишег тужиоца да ће председник склонити директора Комија и ја сам писао белешку Државном тужиоцу у којима сам сумирао сопствену забринутост", навео је Розенстајн у изјави у којој помиње тужиоца из америчког Министарства правосуђа.

Ројтерс наводи да је Розенстајнова изјава припремљена како би била предата законодавној власти.

број коментара 2 пошаљи коментар
(субота, 20. мај 2017, 10:02)
anonymous [нерегистровани]

Tramp je u pravu

Niste dobro pročitali tekst ii ne znate o čemu se tu radi.

(субота, 20. мај 2017, 09:30)
milan [нерегистровани]

Zabrinjavajuće

Ovo je stvarno vrlo zabrinjavajuće. Tramp otpušte sve
one za koje se sumnja da su Ruski špijuni.