Оптужница против председника Бразила због корупције

Државни тужилац Бразила Родриго Жанот подигао је оптужницу против бразилског председника Мишела Темера због корупције и опструкције правосуђа.

Мишел Темер и сенатор Аесио Невес се налазе међу особама "које су покушале да спрече напредак истраге", навео је тужилац у документу који је данас објављен, преноси АП.

Врховни федерални суд отворио је истрагу о оптужбама да је Темер одобрио покушај подмићивања једног сведока у великој истрази о корупцији која се води у Бразилу, објавио је ове недеље лист Глобо позивајући се на наводе утицајног бизнисмена Џозела Батисте.

Председник Бразила је јуче одбацио позиве да поднесе оставку, наводећи да ће се борити против оптужби.

Раније је признао да се састао са Батистом у марту, али је негирао наводе да је настојао да спречи сведочење председника парламента Едуардо Куња, преноси Ројтерс.

Како је пренео Глобо, Батиста је наводно снимио разговор са Темером о томе да треба подмитити Куњу, али лист не наводи шта је Куња тражио заузврат.

Куња, некада утицајан члан Темерове владајуће странке, претходно је тврдио да има компромитујуће информације о политичарима који се доводе у везу са корупционашким скандалом у државној компанији "Птетробрас".

Глобо преноси да су Батиста и његов брат снимке предали тужилаштву како би добили споразум о признању кривице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво