Велика продаја америчког оружја Саудијској Арабији током Трампове посете

Амерички званичници саопштили су да ће администрација председника Доналда Трампа озваничити продају војне опреме Саудијској Арабији у вредности од 110 милијарди долара током његове посете тој земљи овог викенда.

Опрема укључује тенкове, бојне бродове, анти-ракетне системе, радаре, опрему за комуникацију и технологију за сајбер безбедност, а објава се очекује у суботу.

Већи део пакета је договорен пре него што је Трамп постао председник.

Званичници су изјаву дали анонимно.

Администрација је данас обавестила Конгрес да ће Саудијској Арабији бити продата и муниција са навођењем у вредности око 500 милиона долара.

Стејт департмент је саопштио да ће муниција саудијским снагама побољшати нишањење и гађање, посебно у Јемену где су често критиковане због цивилних жртава у борби против побуњеника које подржава Иран.

Коалиција коју предводи Саудијска Арабија од 26. марта 2015. бомбардује положаје шиитских побуњеника.

Најмање 7.700 људи је погинуло а 42.000 је рањено у тим сукобима док је више од 2,5 милиона људи напустило своје домове.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво