САД шаљу и други носач авиона ка Корејском полуострву

Америчка морнарица шаље носач авиона "Роналд Реган" ка Корејском полуострву где ће извести вежбе заједно са носачем авиона "Карл Винсон", у јеку тензија у региону, рекла су за "Си-Ен-Ен" два америчка војна званичника.

До овог потеза долази само неколико дана након што је Северна Кореја направила значајан корак напред у свом ракетном програму после лансирања пројектила који је "успео да контролисано уђе у Земљину нижу атмосферу, уместо да се врати назад и падне на површину", према прелиминарној обавештајној анализи САД.

"Роналд Реган" кренуо је ка Корејском полуострву у уторак из луке Јокосука у Јапану, саопштила је америчка морнарица.

"После дугог периода одржавања у луци, морамо да осигурамо да су 'Роналд Реган' и остатак јуришне групе адекватно интегрисани", саопштио је контраадмирал Чарлс Вилијамс.

Када стигне у регион Корејског полуострва, овај носач авиона ће извести низ вежби обуке, али ће фокус бити на потврђивању способности да безбедно лансира и прими авион, саопштила је америчка морнарица.

Војни званичници нису коментарисали питање колико дуго ће два носача авиона бити тамо, али се очекује да ће "Реган" на крају заменити "Винсона" у том региону.

Носач авиона "Роналд Реган", класе "Нимиц", има посаду од 4.539 чланова и опремљен је са око 60 авиона, прецизирала је морнарица.

Ово пловило је поручено 2003. године и коштало је око 8,5 милијарди долара, наводи Си-Ен-Ен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи