Спасавање миграната на Средоземљу, више од две хиљаде људи на сигурном

Око 2.300 мигранта, који су се упутили ка Италији, извучено је из 22 дрвена и гумена чамца у Средозамном мору, недалеко од обала Либије, саопштила је италијанска обалска стража.

Бродови обалске страже и војске удружили су снаге са другим пловилима које су изнајмиле хуманитарне организације како би притекле у помоћ мигрантима, који су били распоређени у 10 дрвених и 12 гумених чамаца.

Брод Лекара без граница "Пруденс" извукао је 770 особа, од којих је велики број деце, међу којима је и беба од шест недеља, додаје се у саопштењу.

Други брод "Акваријус", који су унајмили СОС Медитеран и Лекари без граница, спасио је 560 особа, док је "Финикс" који је користила организација МОАС са Малте извукао још 360, преноси АФП.

Међу спасенима су држављани Нигерије, Судана, Марока и Бангладеша, наводи Ројтерс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво