Путин: Шизофренија у САД због Трампа и обавештајних података

Руски председник Владимир Путин одбацио је наводе да је председник САД Доналд Трамп дао поверљиве податке Русији, оценивши их као "политичку шизофренију".

Доналд Трамп је оштро критикован у САД пошто су амерички медији објавили да је поверљиве податке дао руском министру спољних послова Сергеју Лаврову и руском амбасадору у САД Сергеју Кисљаку на састанку прошле недеље у Белој кући.

Путин је на конференцији за новинаре с италијанским премијером Паолом Ђентилонијем рекао да је спреман да Конгресу САД преда белешке Трампових разговора с Лавровом, ако то одобри Бела кућа, пренео је Тас.

"Видимо да се у САД развила политичка шизофренија, то једина ствар коју могу да помислим када чујем наводе да је председник открио неке тајне Лаврову", рекао је Путин.

Руски председник се нашалио да ће казнити Лаврова зато што те "тајне" није поделио с њим.

Путин је оценио да је развијање "антируских осећања" међу америчким политичарима или "глупо" или "опасно".

Рекао је да је Москва испрва дебате у САД о руском мешању у изборе сматрала "смешним", али да је сада "забринута зато што је тешко замислити шта људи који праве такве бесмислице следеће могу измислити".

Путин је критиковао америчке политичаре, не наводећи имена, или као "глупе" или "опасне и бескрупулозне", пошто намерно "наносе штету сопственој земљи".

Упитан шта мисли о Трампу као председнику, Путин је рекао да је на америчком народу да суди о томе, али да се рад Трампа као председника може оценити "тек кад му буде дозвољено да ради у пуном капацитету", чиме је, како наводи Асошијетед прес, имплицирао да неко омета Трампове напоре.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи