Кипар, заменик шефа полиције одао информације српског Интерпола

Отпуштен заменик кипарског шефа полиције због умешаности у одавање поверљивих информација и упозорења српског Интерпола о доласку тима убица из Београда прошле године.

Кипарски председник Никос Анастадијадес сменио је Андреаса Киријакуа следећи одлуку државног тужиоца да покрене кривичну истрагу против тог полицијског званичника, преноси АФП.

Како је Анастадијадес навео у саопштењу, одлуку је донео након три независне истраге о корупцији у полицији.

Киријаку је био предмет деветомесечне истраге, фокусиране на корупцију у полицији и његово вођење истраге о пуцњави и вишеструком убиству у Аја Напи у јулу прошле године.

Тада су маскирани нападачи отворили ватру и у ресторану убили познатог локалног пословног човека, његову супругу и телохранитеља.

Други телохранитељ, полицајац који није био на дужности, узвратио је ватру и убио једног од нападача који је касније идентификован као Албанац.

Истрага је показала да је полиција претходно добила информације из српског Интерпола о планирању убиства и, поред осталог, и доласку плаћених убица из Београда који треба да ликвидирају кипарског бизнисмена.

Заменик шефа кипарске полиције био је највиши званичник који је имао те информације, које су, како је утврђено, наводно грешком процуриле и достављене криминалним круговима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи