Сукоб мештана и полиције због постављања ракетног система САД

У месту Сеонгђу у Јужној Кореји, у којем војска САД поставља систем противваздухопловне одбране ТХААД, избио је сукоб локалног становништва и полиције која обезбеђује довоз делова антиракетног штита.

Мештани су покушали да блокирају улазак цистерни амeричке војске које су превозиле нафту, преноси АП.

Агенција наводи да је у обрачуну учествовало око 300 локалаца и 800 припадника полиције и да је у сукобу повређено и онесвестило се неколико мештана који су превезени у болницу.

Цистерне са нафтом су враћене у оближњу америчку војну базу.

Јужна Кореја је саопштила да је национални саветник америчког председника Доналда Трампа за националну безбедност Х. Р. Мекмастер, потврдио претходни договор двеју држава о расходима за размештање ТХААД противракетног система.

У телефонском раговору са својим јужнокорејским колегом Ким Кван Jином, Х. Р. Мекмастер је рекао да је савез Сједињених Америчких Држава са Јужном Корејом њен приоритет у азијскопацифичком региону, саопштила је јужнокорејска председничка канцеларија, пренео је Ројтерс.

Врховни командат САД у азијско-пацифичком региону, адмирал Хари Харис изјавио је у среду да амерички систем ракетне одбране ТХААД, који се поставља у Јужној Кореји као одговор на евентуални напад Северне Кореје, требало да буде оперативан наредниh данa. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи