Трамп позвао Дутертеа у посету САД

Амерички председник Доналд Трамп позвао је филипинског председника Родрига Дутертеа у Вашингтон, у телефонском разговору, током кога су разговарали и о Северној Кореји, саопштила је Бела кућа.

Бела кућа није саопштила детаље о томе када ће се двојица лидера састати у Вашингтону, али је навела да се Трамп радује посети Филипинима у новембру, пренео је Ројтерс.

Према речима портпарола филипинског председника Ернија Абела, двојица лидера имали су веома пријатељски разговор, пренео је АП.

Дутерте је јуче затражио од САД да искажу уздржаност након што је Северна Кореја извршила ракетну пробу и да не иду на руку лидеру Ким Џонг Уну, који жели "крај света".

"Он (Ким) само хоће да оконча свет и због тога је веома срећан. Увек се смеје. Заправо жели да заврши све", рекао је Дутерте.

Дутерте је истакао да у региону Југоисточне Азије влада велика забринутост због тензија измеду САД и Северне Кореје те да би један погрешан корак представљао "катастрофу" и да би Азија била прва жртва нуклеарног рата.

Према његовим рецима, САД, Јапан, Јужна Кореја и Кина имају посла са човеком који је "узбуден због могућности испаљивања пројектила".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи