Новинари на годишњој вечери без Трамповог присуства

Извештачи из Беле куће окупили су се на годишњој вечери у Вашингтону у суботу увече по локалном времену, а амерички председник Доналд Трамп није присуствовао том традиционалном догађају.

Без присуства председника САД пажња више није била усмерена на постављање бескрајних питања шефу државе, већ су се говорници на вечери фокусирали на промовисање слободе штампе и одговорност, преноси АП.

Звезде вечери новинари Боб Вудворд и Карл Бернштајн присетили су се шта су научили о новинарству током свог извештавања за Вашингтон пост, које је пре 40 година допринело открићу афере Вотергејт и оставци тадашњег председника Ричарда Никсона.

"Као политичари и понекад председници, можда и превише често, ми правимо грешке и идемо предалеко. Када се то догоди морамо то и признати. Али, данашњи напор да се добије најбоља могућа верзија истине, углавном је базиран на добрим намерама. Господине председниче, медији нису 'лажне вести'", рекао је Вудворд.

Амерички председник, уместо да присуствује традиционалној вечери извештача из Беле куће, учествовао је на скупу у Харисбургу којим је обележио 100 дана у кабинету, а у обраћању присутнима поново је критиковао медије, оценивши да су "некомпетентни и непоштени" када су у питању достигнућа његове администрације.

Председник Асоцијације извештача из Беле куће Џеф Мејсон рекао је уочи окупљања, да би овогодишња вечера била другачија чак и да је Трамп присуствовао, "због тензије у односима и неких ствари које је рекао о медијима".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво