Почела војна вежба морнарицa Јужне Кореје и САД

Морнарица Јужне Кореје саопштила је да је започела заједничку војну вежбу с америчком флотом. У вежби учествује и супер-носач авиона "Карл Винсон", који су САД послале ка Корејском полуострву услед растуће претње нуклеарних и ракетних програма Северне Кореје.

Вежба је почела неколико сати пошто су јужнокорејски и амерички званичници саопштили да су запазили нешто за шта претпостављају да је неуспело лансирање пројектила из области близу Пјонгјанга, главног града Северне Кореје.

Јужнокорејска морнарица саопштила је да је циљ војне вежбе "одвраћање провокација Северне Кореје и показивање чврстог савезништва САД и Јужне Кореје".

Амерички супер-носач авиона "Карл Винсон" учествовао је и у редовним заједничким пролећним вежбама САД и Јужне Кореје у марту.

Северна Кореја лансирала је рано јутрос по локалном времену балистичку ракету, неколико сати после састанка Савета безбедности УН, посвећеном ситуацији у Северној Кореји.

Државни секретар САД Рекс Тилерсон претходно је на том састанку затражио увођење нових санкција Северној Кореји, после чега је заменик севернокорејског амбасадора у УН Ким Ин Жјонг рекао да ће решење поводом нуклеарног програма Северне Кореје бити могуће када САД одустану од "непријатељске политике" према тој земљи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи