Најмање 10.000 људи на папиној миси у Каиру

Папа Фрања предводио је мису на једном стадиону у Каиру којој је присуствовало најмање 10.000 египатских римокатоличких верника уз строге мере безбедности, укључујући хеликоптере који су летели над тим приградским објектом.

Миса је служена другог дана папине историјске посете Египту, који је стигао у ту земљу с циљем да убеди хришћане и муслимане да одбаце насиље почињено у божје име.

Атмосфера на стадиону је била весела, уз песме црквеног хора, док су посетиоци махали заставама Египта и Ватикана.

Дводневна посета папе Фрање Египту има за циљ да пружи подршку борби Египта против исламских милитаната који већ годинама угрожавају безбедност у тој земљи, али и да покаже да су хришћани и муслимани у Египту на истој страни када је у питању борба против тероризма.

Поглавар Римокатоличке цркве састао се јуче у Каиру с председником Египта Абделом Фатахом ел Сисијем и рекао да је та земља некада давно спасавала људе од глади, а сада се мора спасити од глади за љубављу и братством.

Папа Фрања се сусрео и с водећим имамима Египта и обишао 1.000 година стар универзитет Ал Азхар. Током првог дана у Египту, он се сусрео и с поглаваром коптске православне цркве патријархом Тавадросом Другим, с којим је постигао договор да верници који пређу из једне у другу цркву неће морати да буду поново крштени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво