Железњак: Запад одговоран, спречити распад Македоније

Посланик руске Државне думе Сергеј Железњак оценио је да протести у Македонији, који су се завршили тако што су огорчени представници коалиције "За бољу Македонију" ушли у зграду парламента, показују штетност политике протекционизма, менторства и грубог мешања у унутрашње послове Македоније и других балканских земаља.

Сергеј Железњак тврди да такву политику спроводе САД, НАТО и ЕУ у овом региону, преноси Спутњик.

"Постављањем својих штићеника, наметањем тзв. тиранске платформе и других потпуно страних елемената пројекта 'Велике Албаније' народу Македоније САД, НАТО и ЕУ неодговорно отварају Пандорину кутију", упозорио је Железњак, који је заменик секретара Генералног савета Јединствене Русије и члан Одбора за спољне послове Државне думе.

Тврди да су управо те западне силе одговорне за насиље у којем страдају "њихови сопствени сателити и противници", а талац ових провокативних геополитичких пројеката постаје народ Македоније, суверенитет и територијални интегритет македонске државе.

"У овој ситуацији увођење ванредног стања у земљи легално изабраног председника Македоније Ђорђа Иванова представља изнуђену и неопходну меру да се заустави даља ескалација насиља, спречи претња од распада Македоније и заштите национални интереси Македонаца", закључио је Железњак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво