Француска, сукоби полиције и ученика на протестима

Француска полиција употребила је сузавац против ученика који су у Паризу протестовали против председничких кандидата Марин ле Пен и Емануела Макрона који су ушли у други круг.

Око 500 средњошколаца кренуло је у протестну шетњу, а полиција је реаговала када су почели да бацају флаше на полицајце.

Полиција је употребила и сузавац против демонстраната у граду Рен на западу земље, где се на протесту окупило око 2.000 средњошколаца, студената и десничарских активиста, преноси Ројтерс.

Раније данас ученици су блокирали улаз у 20 средњих школа у Паризу захтевајући прекид наставе.

Од кад су се десничарски и центристички кандидат ушли у други круг председничких избора, у средњим школама широм земље одржавају се протести под називом "Ни Ле Пен, ни Макрон".

"Позивамо на акцију против кандидата деснице Марин ле Пен и кандидата финансијског сектора Емануела Макрона", рекао је лидер ученичког синдиката Ђузепе Авиж. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи