Хапшења "тајних имама" у Турској, више од 70 рација

Због сумње да су повезани са муслиманским свештеником Фетулахом Гуленом, кога Анкара оптужује да је организовао неуспели државни удар у Турској, током јутра је приведено још 25 људи и суспендовано више од 200 полицајаца.

Власти у Газијантепу саопштиле су да је изведено више од 70 рација да би се ухватило 106 Гуленових оперативаца, названих "тајни имами".

Они су под истрагом због "чланства у оружаној терористичкој организацији" и због регрутовања нових припадника.

У бекству је 41 осумњичени, пет је у иностранству а остали су раније ухапшени, наведено је у саопштењу.

Агенција Анадолија јавила је да је у седам провинција привремено суспедновано 236 полицајаца због сумње да су повезани са Гуленовом мрежом коју Анакара сматра терористичком организацијом.

У Турској је јуче широм земље ухапшено 1.120 "тајних имама" оптужених да су руководили Гуленовим присталицама унутар полиције.

Привремено је суспендовано и око 9.100 припадника полиције.

Од покушаја пуча у јулу прошле године ухапшено је више од 47.000 људи, а процењује се да је отпуштено око 100.000 запослених у државним службама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво