Џонсон: Тешко одбити САД ако затраже напад на Сирију

Министар спољних послова Британије Борис Џонсон каже да би тој земљи било веома тешко да одбије САД уколико затраже подршку у још једном војном нападу на Сирију, наводи Би-Би-Си.

Борис Џонсон је рекао да не мора да значи да би посланици гласали о било каквој предложеној заједничкој акцији.

Након што су САД извршиле напад крстарећим ракетама на ваздухопловну базу "Шајрат" због наводног напада хемијским оружјем на град Идлиб на северу Сирије, Џонсон је осудио режим председника Сирије Башара ел Асада рекавши да је побио грађане оружјем које је забрањено пре 100 година, наводи Би-Би-Си.

"Уколико САД дође и затражи нашу подршку, било да се то односи на подморнице са крстарећим ракетама у Средоземљу, са моје тачке гледишта, а знам и да премијерка тако размишља, било би тешко да кажемо не", рекао је Џонсон за Би-Би-Си Радио 4.

На питање да ли би морао да се консултује Доњи дом Парламента уочи било ког војног напада одговорио је да би то морало да се провери.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи