Израел напао иранско складиште оружја у Дамаску?

Израелске ваздухопловне снаге наводно су напале рано јутрос иранско складиште оружја крај међународног аеродрома у Дамаску, преносе израелски медији извештаје телевизије "Ел Манар" либанског Хезболаха.

Читав низ експлозија потресао је источни Дамаск јутрос око три сата. Ватра је захватила војни комплекс који користи Иран за складиштење и трансфер оружја проиранским трупама која се боре на страни режима сиријског председника Хафеза ел Асада, а првенствено Хезболаха.

Ел Манар наводи да су експлозије изгледа изазвале само материјалну штету, а да жртава није било.

Израелски министар задужен за обавештајне послове Јисраел Кац, изјавио је за израелски војни радио да је јутрошњи напад у Сирији "у потпуности у складу са политиком Израела да спречи трансфер оружја Хезболаху", али није потврдио да његова земља стоји иза тог напада крај аеродрома Дамаск.

Ни портпарол израелске војске није одговорио на питање да ли је Израел умешан у напад.

"Ми не можемо потврдити такве извештаје", рекао је Кац.

Израелски министар одбране Авигдор Либерман рекао је у среду током посете Москви да Израел неће дозволити да се иранске и снаге Хезболаха гомилају на граници на Голанској висоравни.

Он се на безбедносној конференцији у Москви састао се с руским колегом Сергејем Шојгуом и шефом дипломатије Сергејем Лавровим.

У саопштењу израелског Министарства одбране је наведено да се разговарало о ситуацији у Сирији и наставку сарадње између изаелске и руске војске.

У саопштењу се додаје да је "министар одбране изразио забринутост због активности Ирана у Сирији и иранској употреби сиријског тла као базе за кријумчарење оружја Хезболаху у Либану".

Извештаји о експлозијама стигли су и из опозиционих извора у Сирији, као и од Сиријске опсерваторије за људска права са седиштем у Великој Британији која прати грађански рат, користећи изворе на терену.

Руски портал Спутњик известио је у међувремену да је Израел напао пет мета. Војни коментатор израелског новинског сајта Ynet Рон бен Јишај рекао је да је мета напада по свој прилици била испорука оружја из Ирана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво