Турска, више од девет хиљада људи суспендовано из полиције

Због повезаности са мрежом имама Фетулаха Гулена, кога Анкара оптужује за организовање неуспелог војног пуча у јулу прошле године, турске власти су суспендовале 9.103 људи из полиције, јавља "Си-Ен-Ен Турк".

Више од 1.000 људи приведено је у данашњим операцијама широм земље из истог разлога, пренео је Ројтерс.

Турски министар унутрашњих послова Сулејман Сојлу изјавио је да је досад приведено 1.009 особа и да је операција спроведена у 81 провинцији.

Сојлу је рекао да та привођења представљају "важан корак" ка испуњењу циља владе да се "обори" Гуленов покрет, пренела је агенција АП.

У тој операцији је, према наводима агенције Анадолија, учествовало око 8.500 полицајаца.

Сојлу је навео да је од неуспелог војног пуча у јулу прошле године ухапшено више од 47.000 људи. Међу њима је око 10.700 полицајаца и 7.400 припадника војске.

Позивајући се на неименоване безбедносне изворе, агенција Ројтерс је пренела да су се на мети нашле "структуре Гуленове мреже у полицијским снагама" и да су већином приведени полицајци.

Како се наводи, приведене особе ће бити пребачене у Анкару.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво