Ко стоји иза напада у Идлибу?

Нови извештај Француске у којем се сиријска влада оптужује за смртоносни хемијски напад почетком месеца није довољан да би се доказало ко стоји за тог напада, саопштио је Кремљ.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је новинарима да став Русије према том нападу остаје непромењен и да је "непристрасна међународна истрага једини начин да се утврди истрага о томе шта се догодило у близини Идлиба", пренео је АП.

"Сматрамо да је немогуће извући закључак о томе ко је одговоран за напад без спроведене међународне истраге", истакао је Песков, наводи Тас.

Кремљ је реаговао након што је француски министар спољних послова Жан-Марк Еро објавио да су француске обавештајне службе закључиле да су снаге лојалне сиријском председнику Башару ел Асаду извршиле напад нервним гасом сарином почетком месеца на северу Сирије, као и да је сам Асад или неко њему близак то наредио.

Француски министар спољних послова Жан-Марк Еро изнео је делове извештаја обавештајне службе о нападу 4. априла у Идлибу ком је убијено 87 особа.

"Нема сумње да је употребљен гас сарин. Такође нема сумње што се тиче одговорности сиријског режима с обзиром на који је начин сарин произведен", рекао је Еро новинарима после представљања извештаја француских обавештајних служби, пренеле су агенције.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво