Батаљон "Имам Шамил" одговоран за напад у Санкт Петербургу

Група под називом Батаљон "Имам Шамил" преузела је данас одговорност за недавни бомбашки напад на метро у Санкт Петербургу у којем је убијено 16 особа, и саопштила да је бомбаш поступио по наређењу Ал Каиде, јавља "Ројтерс" позивајући се на посматрачку групу СИТЕ.

Тврдњу те мало познате групе првобитно је објавила мауританска новинска агенција АНИ, коју често користе џихадистичке групе из западне и северне Африке за објављивање саопштења.

У саопштењу објављеном на сајту групе СИТЕ, наводи се да је бомбаш Акбарџон Џалилов, један од "витезова ислама" у Батаљону "Имам Шамил", извео херојску операцију...у граду Санкт Петербургу, што се подударило са посетом "злочинца Путина".

У саопштењу се каже и да је напад на метро био "освета за руско насиље над муслиманским земљама", међу којима се као примери наводе Сирија и Либија, али и руска република Чеченија.

"Руској влади, која очигледно није извукла поуку из пораза у Авганистану, поручујемо: ова операција је само почетак, а оно што тек следи бациће то у сенку, уз помоћ Алаха", наводи се у саопштењу, у којем се наговештава да ће у будућности против Русије бити још погубних напада, закључује Ројтерс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво