Зашто Нетанјаху прети отказивањем састанка са Габријелом?

Због састанка Зигмара Габријела са НВО "Разбијање тишине" могло би да не дође до сусрета шефа немачке дипломатије и израелског премијера.

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху је запретио да ће отказати састанак са немачким министром спољних послова Зигмаром Габријелом, уколико се он састане са представницима невладине организације "Разбијање тишине", саопштили су израелски званичници.

Портпарол немачког министарства раније је најавио да би Габријел у уторак требало да се састане са организацијама "цивилног друштва", али није навео којим, а израелски медији су пренели да ће се састати са организацијом "Разбијање тишине" која сакупља сведочења од израелских ветерана о војном третману према Палестинацима на Западној обали, преноси Ројтерс.

Габријел, чија је влада један од највернијих европских савезника Израела, рекао је новинарима да није званично обавештен о могућем отказивању састанка, преноси АП.

"Знам о томе само из медија, не знам мотиве. Уколико је то тачно, неко ће морати да ми објасни тај потез", рекао је шеф немачке дипломатије.

Уоичи пута на Западну обалу, Габријел је ЗДФ телевизији рекао да ће "бити за жаљење" уколико Нетанјаху откаже састанак.

"Међутим, то није катастрофа као што се мисли. Толико сам често у овој земљи и имам толико пријатеља, тако да то неће променити мој однос према Израелу", рекао је Габријел и додао да је планиран и састанак са израелским председником Рувеном Ривлином.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво