Париз, у нередима током ноћи ухапшене 143 особе

Француска полиција је саопштила да је након првог круга председничких избора током ноћи због нереда који су избили у Паризу ухапшено више од 100 особа, преноси АФП.

Наводи се да су демонстранти бацали боце на снаге безбедности, палили аутомобиле и разбијали излоге продавница.

"У насиљу у центру Париза лакше је повређено шест полицајаца и троје демонстраната, 143 особе су ухапшене, а 29 њих је задржано у притвору током ноћи", навела је полиција.

На Тргу Републике у Паризу синоћ су одржани протести због резултата гласања у првом кругу председничких избора у Француској, а француски медији јавили су да је на том скупу дошло до сукоба између демонстраната и полиције.

Снаге реда и јединице за спречавање нереда пристигле су у великом броју на трг, где се окупило око 1.000 људи изражавајући противљење и центристичком кандидату Емануелу Макрону и лидерки ултрадеснице Марин Ле Пен који ће се у другом кругу надметати за место председника.

"Фигаро" је пренео да су демонстранти исписали више графита на чувеном споменику при чему су специјалне полицијске мобилне снаге испалиле сузавац и гумене метке, а саобраћај око трга је био блокиран.

АП је пренео да су се демонстранти окупили на Тргу Републике, у центру француске престонице машући црвеним заставама и плешући око логорске ватре, међу којима су неки узвикивали "Сада запалите ваше изборне листиће" и "Ни Марин ни Макрон".

Пре тога демонстранти су се окупили и у источном делу Париза на Тргу Бастиље, где је дошло до сукоба са полицијом која је употребила сузавац да би растерала све немирније левичарске демонстранте, међу којима су преовладавали млади.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се