Нетанјаху непријатељима: Не искушавајте Израел

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху поручио је да се свакодневно руководи лекцијама Холокауста и истовремено запретио непријатељима Израела да га не искушавају.

Израел је обележио Дан сећања на жртве Холокауста комеморацијама за шест милиона Јевреја, колико су их систематски убили нацистичка Немачка и њени колаборационисти током Другог светског рата.

Говорећи на главној церемонији у меморијалном центру Јад Вашем, Нетанјаху је оптужио Иран, архинепријатеља Израела, и такозвану Исламску државу да покушавају да униште Израел.

Како је додао, једна од лекција Холокауста јесте да се "сами бранимо од свих претњи и сваког непријатеља".

"Том лекцијом се водим сваког јутра и сваке вечери", поручио је Нетанјаху, преноси АП.

Подсетио је да је Изралел снажна нација са једном од "најјачих одбрамбених снага у свету" и упозорио "оне који покушавају да га униште да ће сами бити уништени".

У Израелу је један од најтужнијих дана у земљи, када се у школама и локалним центрима одржавају свечане церемоније, а кафићи и сва места забаве су затворени.

Телевизијске и радио станице емитују документарне програме о Холокаусту у коме је током Другог светског рата убијено шест милиона Јевреја.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво