Напад дроном у Јемену, убијено пет припадника Ал Каиде

У нападну дроном за који се верује да су извеле САД, на југу Јемена погинуло је троје цивила и пет особа за које се сумња да су припадници терористичке групе Ал Каида, саопштили су локални званичници, а преноси АФП.

Говорећи под условом анонимности, званичник је претходно изјавио да је возило осумњичених погођено и да су у нападу три путника погинула.

Међутим, он је, како агенција наводи, накнадно изјавио да се у возилу налазило пет особа за које се сумња да су припадници Ал Каиде и да су сви погинули.

Према његовим речима, троје цивила је страдало у удару другог пројектила, у тренутку када су хтели да притекну у помоћ особама у погођеном возилу.

Напад се догодио у области Ал Саид која припада провинцији Шабва.

Како агенција наводи, Вашингтон је оштро појачао ваздушне нападе на џихадисте од како је Доналд Трамп преузео дужност председника.

Пентагон је 3. априла саопштио да је извео више од 70 напада на џихадисте у Јемену од 28. фебруара.

Пре данашњег напада, два напада преко ноћи у уторак усмртила су пет особа на Арабијском полуострву за које се сумњало да су чланови Ал Каиде.

Вашингтон сматра Ал Каиду на Арабијском полуострву најопаснијом граном те екстремистичке групе.

Прошлог месеца, амерички медији објавили су да је администрација Доналда Трампа дала нова овлашћења америчкој Централној обавештајној агенцији да изведе нападе дроновима на екстремисте на Блиском истоку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи