Израел гађао војни логор у Сирији?

У наводно израелском нападу на чијој је мети био војни логор у Кунеитри на Голанској висији три припадника сиријских прорежимских снага су убијена, а још двојица су рањена, изјавио је један високи званичник.

Логор припада Националним одбрамабеним снагама (НДФ) које се боре уз режим сиријског председника Башара ел Асада, речено је Франс пресу.

Израелска армија није коментарисала наводни напад, како преносе израелски медији.

Израел је извео неколико напада на разне мете у Сирији од почетка грађанског рата у тој земљи 2011. године.

"На мети израелског напада је био логор Ал-Фавар на локалитету Кунеитра, где је било три мученика и два рањена", рекао је неименовани званичник, али није могао да каже о каквом нападу се ради, гранатирању или ваздушом удару.

Сиријска опсерваторија за људска права са седиштем у Великој Британији прва је потврдила израелски напад, не улазећи у детаље. Либански медиј Ел Мајадин известио је такође о нападу.

У шестодневном рату 1967. године Израел је окупирао 1.200 квадратних километара Голана и 1981. анектирао то подручје, што међународна заједница никада није признала. Преосталих 510 километара квадратних стратешке висије је под контролом Сирије.

У петак је израелска армија циљала сиријске војне позиције на Голану након што су три мине експлодирале на израелској страни границе.

Израел је саопштио да ватра по свој прилици није била намерна већ се сукоб прелио на израелски део висије.

Средином марта било је неуобичајене ватре између те две суседне земље, које су још технички у рату, када су израелске ваздухопловне снаге напале неколико мета преко границе и сиријска ваздушна одбрана испалила неколико против-авионских ракета у знак одговора.

Једна од ракета ушла је у израелски ваздушни простор и оборена је ракетом "ероу", подсећају израелски медији. Након тог инцидента Израел је признао да је било ваздушног удара, што иначе ретко чини.

Израелске ваздухопловне снаге су раније нападеле конвоје оружја наводно намењеног либанском Хезболаху који се у Сирији бори на страни Асадових снага.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво