Пенс и Тернбул позвали Кину да изврши притисак на Северну Кореју

Амерички потпредседник Мајк Пенс и аустралијски премијер Малколм Тернбул позвали су Кину да изврши притисак на Северну Кореју да се одрекне нуклеарног оружја и балистичких ракета.

Говорећи на заједничкој конференцији за новинаре у Сиднеју, Тернбул је рекао да Кина има прилику и "одговорност" да употреби економску моћ и изврши притисак на Северну Кореју.

Амерички потпредседник је рекао да су "све опције на столу", али да је Вашингтон уверен да ће Пекинг утицати на ситуацију са програмом оружја Северне Кореје.

Пенс је потврдио да ће САД поштовати споразум о мигрантима са Аустралијом постигнут за време мандата бившег председника САД Барака Обаме, који је амерички председник Доналд Трамп својевремено назвао "глупим".

Споразумом је предвиђено да се до 1.250 тражилаца азила из Аустралије насели у САД.

Трамп је раније изјавио да је "невероватно разочаран" јер је Обамина администрација пристала на споразум са Аустралијом који ће омогућити пријем углавном муслиманских избеглица у САД и изразио љутњу у телефонском разговору са аустралијским премијером.

"Председник Трамп је јасно рекао да ћемо поштовати споразум, али то не значи да се дивимо договору", рекао је Пенс на конференцији за новинаре.

Пенс и Тернбул су указали на дугу историју војне сарадње две земље, подсетивши да је Аустралија била на страни САД у сваком већем сукобу после Првог светског рата и да је имала велики допринос у војној кампањи у Ираку и Сирији.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво