Јужна Кореја подигла степен приправности на највиши ниво

Уочи још једне важне годишњице коју ће Северна Кореја обележити наредних дана, Јужна Кореја је подигла степен приправности на највиши ниво и то са великом концентрацијом војске на обе стране границе.

Портпарол јужнокорејског Министарства уједињења изјавио је да ће Северна Кореја у уторак, 25. априла обележити 85. годишњицу оснивања Народне армије, што укључује и војне вежбе, истовремено са одржавањем јужнокорејско-америчких војних вежби које ће се одржати до краја априла, преноси Ројтерс.

"Ситуација је таква да је пуно екипа за вежбе сконцентрисано у Северној Кореји, а пуно стратешких средстава је смештено на Корејском полуострву због војних вежби Јужне Кореје и САД. Пажљиво пратимо ситуацију", рекао је портпарол.

Северна Кореја саопштила је да је стање на Корејском полуострву "изузетно опасно" због америчких нуклеарних ратних маневара, који имају за циљ да "газe севернокорејски суверенитет и право на опстанак".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи