"Путин нема разлог да не верује Кадирову"

Председник Русије Владимир Путин нема разлога да не верује тврдњама чеченског лидера Рамзана Кадирова да извештаји о хапшењу и убијању припадника геј популације у Чеченији заправо немају основе, изјавио је порпарол Кремља Дмитриј Песков.

Истражни органи нису пронашли никакве доказе да подрже извештаје листа Новаја Газета, рекао је Песков на конференцији за новинаре, преноси АП.

У тим извештајима се наводи да је полиција у Чеченији, републици са претежно муслиманским становништвом, ухапсила више од 100 мушкараца под сумњом да су хомосексуалци као и да је најмање њих троје убијено.

Како се наводи, Путин се синоћ састао са Кадировим који му је рекао да не верује "провокативним чланцима".

Извештаје је, ипак озбиљно схватила Висока комисија УН за људска права као и високе међународне организације које су захтевале од руске владе да истражи тај случај, подсећа АП.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи