Гардијан: Докази о тајном споразуму Tрампа и руских агената

Истражитељи имају конкретне доказе о тајним "договорима између људи из председничке кампање Доналда Трампа и руских агената", пише "Гардијан".

Званичној истрази о везама Доналда Трумпа и Русије приложени су "специфични и конкретни докази који потврђују њихов тајни споразум", преносе агенције.

Британски лист је објавио да нови докази потврђују "договоре између људи из Трампове председничке кампање и руских агената".

Недавно је откривено да су британске шпијунске агенције прве упозориле САД на контакт између Трампових људи и руских обавештајних служби.

Британске и друге европске обавештајне агенције пресреле су "сумњиве интеракције" 2015. године током рутинског надзора Русије.

Си Ен Ен објавио је да агенције нису намерно пратиле чланове Трамповог тима, већ су снимале комуникацију "случајним одабиром".

Агенције су поделиле информације с америчким обавештајним агенцијама као део договора "Фајв ајс" око дељења нформација између САД, Велике Британије, Новог Зеланда, Аустралије и Канаде.

Агенције су наводно слале обавештења о комуникацији шест месеци до лета прошле године, али амерички обавештајци нису довољно брзо деловали.

"Изгледа као да су америчке агенције спавале", рекао је извор на који се позива Гардијан.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара