Трамп: Изванредан однос са Си Ђинпингом

Амерички председник Доналд Трамп рекао је после састанка с председником Кине Си Ђинпингом на свом имању на Флориди, да се међу њима развио "изванредан" однос.

Доналд Трамп је новинарима рекао да су он и Си Ђинпинг постигли "огроман напредак" већ у свом првом разговору и да верује да ће "многи потенцијално врло лоши проблеми бити решени".

Амерички председник није навео детаље, али је раније најављено да ће двојица лидера разговарати о непоштеној спољнотрговинској политици Кине и о њеном недовољном настојању да заустави нуклеарни и балистички програм Северне Кореје.

Трамп је раније критиковао Кину и означио је као могућу претњу за САД.

Председник Си је рекао да су две делегације размотриле важне теме и успоставиле пријатељски, радни однос. Он је рекао да сматра да ће Кина и САД развити односе и истакао обострану историјску одговорност за мир и стабилност у свету.

Састанак лидера две највеће светске привреде, који је био планиран уз велика очекивања, пао је у сенку напада америчких снага на сиријску војску. Тај напад је дао већу тежину недавној Трамповој претњи да би САД могле да самостално делују против Северне Кореје, оценила је агенција АП.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи