Дутерте поново напао ЕУ: Желим да вас ошамарим

Председник Филипина Родриго Дутерте поново је напао Европску унију због критика на рачун његове крваве кампање против нарокотика, рекавши да "жели да их због тога ошамари".

"Дођите овде и разговараћемо, јер желим да вас ошамарим", рекао је Дутерте током говора на прослави Дана жена у председничкој палати у петак.

Председник Филипина је критиковао ЕУ, САД и Уједињене нације, док је хвалио Кину и Русију, згрозивши се на идеју, како каже, Холандије, која има клинике које зависницима дају хероин и кокаин.

Ово је последња у низу изјава у којима није штедео никога ко је критиковао његов рат против дроге.

Дутерте је и прошле недеље напао ЕУ оптужујући је за лицемерство, након што су посланици Европског парламента објавили резолуцију којом се позива на обуздавање и поновно разматрање његовог начина вођења рата против дроге.

У септембру прошле године је на осуду коју му је упутио Европски парламент због "таласа вансудских погубљења на Филипинима" одговорио псовкама и вулгарним гестом.

"Ви то чините како бисте окајали своје грехе", казао је тада Дутерте уз псовке, посебно помињући Француску и Велику Британију.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво