Трамп прети непослушним републиканцима

Амерички председник Доналд Трамп запретио је посланицима своје Републиканске партије који су спречили усвајање закона о новом систему здравствене заштите.

На Трамповој мети су екстремно десни посланици Представничког дома окупљени у Фридом кокусу који су се противили републиканском предлогу за замену система здравствене заштите, наводећи да је то само блажа верзија система који је пре седам година увео тадашњи председник Барак Обама.

"Фридом кокус ће угрозити читав републикански план ако се не прикључе тиму и то брзо. Морамо се борити против њих и демократа 2018", навео је Трамп на Твитеру мислећи на изборе за Представнички докм који се одржавају на јесен следеће године.

Предлог лидера Републиканске партије о замени система здравствене заштите који је увео Обама прошле недеље је доживео неуспех пошто је повучен из процедуре у Конгресу због мањка подршке међу републиканцима с крајње деснице.

Трамп је у предизборној кампањи обећао да ће одмах укинути Обамакер за шта се републиканци залажу још од увођења тог система пре седам година.

Предлог републиканског вођства у Представничком дому наишао је на отпор крајње десних конгресмена који сматрају да је то само блажа верзија Обамакера, али и умерених републиканца који верују да би превише људи остало без здравствене заштите да је предлог усвојен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи