Џихадисти са Косова планирали напад у Венецији, мета мост Ријалто

Италијанска полиција је ухапсила три пунолетне и једну малолетну особу са Косова. У питању су џихадисти који су планирали терористички напад на мост Ријалто у Венецији и убиство туриста и локалаца које сматрају "неверницима", преноси "Анса".

Италијанска агенција наводи да је акција, у којој су учествовали полицајци, карабинијери и безбедносне службе, извршена током ноћи у кућама ухапшених, од којих су сви имали уредне дозволе боравка у Италији.

Циљ терориста са Косова био је, према наводима из њихових прислушкиваних разговора, мост Ријалто.

"У Венецији ће одмах обезбедити одлазак у рај, колико је само неверника тамо. Постави бомбу на Ријалту." Тако је текао разговор косовских џихадиста о уништавању најпознатијег и најстаријег моста у Венецији, који је садашњи облик добио 1591. године.

Италијанска полиција саопштила је да су ухапшени Фисник Бекај, Даке Хазирај, Арјан Бабар и још један особа чије име није објављено. 

Главни државни тужилац за подручје Венеције Аделки де Иполито казао је да су се терористи самостално обучавали и да су изводили симулације прављења експлозивних средстава у кући.

Он је такође навео да су сви ухапшени били "веома приврежени идеологији Исламске државе" и хвалили њене последње терористичке нападе, укључујући и онај из Лондона 22. марта.

У акцији снага безбедности извршен је претрес 12 домова, десет у историјском центру Венеције и по један у Местреу и Тревизу.

Италијански медији су пренели да су најмање двојица радила као конобари у једном градском кафићу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво